TENDER­­­ SUPPORT

Wij helpen zowel opdrachtnemers als opdrachtgevers met het tenderproces. Dit doen wij vanuit onze tenderervaring in de bouw, onze ervaring in het geven van trainingen en onze ervaring in het begeleiden van sessies. 

Onze dienstverlening

OPDRACHT­NEMERS

Opdrachtnemers ondersteunen wij bij het opstellen van een aansprekende en overtuigende inschrijving die aansluit op de vraag van de opdrachtgever.

Dit doen wij door te helpen bij het voorbereiden van dialogen, interviews en assessments. Wij brengen structuur aan en begeleiden het gehele tenderproces als assistent van de tendermanager. Voor het schrijven van EMVI-plannen werken wij exclusief samen met ons zusterbedrijf We-Boost.

OPDRACHT­­GEVERS

Opdrachtgevers ondersteunen wij bij het komen tot een doordachte aanbestedingsopzet.

Dit doen wij door inkoopteams te ondersteunen bij het verwoorden van de juiste doelstellingen en bij het vaststellen van meetbare kwaliteitscriteria. Wij nemen interviews af, verzorgen assessments en begeleiden desgewenst het tenderproces.

DIENSTEN VOOR OPDRACHT­GEVERS

ONDERSTEUNING INKOOPPROCES

Grote inkopende organisaties als (semi)overheden, nutsbedrijven en woningcorporaties kiezen steeds vaker voor een aanbesteding met gunning (deels) op kwaliteit. Wij ondersteunen inkoopteams bij het verwoorden van de juiste doelstellingen en bij het vaststellen van meetbare kwaliteitscriteria.

ONAFHANKELIJKE BEGELEIDING
VAN HET TENDERPROCES

Wij helpen inkopende organisaties als (semi)overheden, nutsbedrijven en woningcorporaties met de onafhankelijke begeleiding van het tenderproces. Zo nemen we interviews en assessments af en begeleiden we de beoordeling.

ONDERSTEUNING
BIJ UITVOERING

Na de opstart is het belangrijk om te blijven investeren in het succes van het project. Dit doen wij door het organiseren en begeleiden van:

 • teambuildingsessies
 • project-follow-ups (PFU’s)
 • KPI-sessies
 • eisenverificatiesessies
 • projectevaluaties

DIENSTEN VOOR OPDRACHT­NEMERS

START
AANBESTEDING

Wij brengen structuur en strategie in jouw tender en werken aan een winnende aanbieding. Dit doen wij door het organiseren en begeleiden van:

 • tender-start-ups (TSU’s)
 • tenderstrategiesessies
 • teambuildingsessies
 • tender-follow-ups (TFU’s)

NOTA VAN
INLICHTINGEN

Welke vragen stel je wel of juist niet? En op welke wijze stel je de vraag, om een optimaal antwoord te krijgen? De ‘Nota van Inlichtingen’ is een belangrijk moment om een indruk achter te laten bij de opdrachtgever en de klantvraag scherp te stellen. Wij ondersteunen bij het opstellen en redigeren van deze vragen.

SCHRIFTELIJKE
AANBIEDING

Samen komen we tot het winnende plan.

Wij redigeren jouw aanbieding en komen met concrete en toepasbare schrijftips.

Voor het schrijven en opmaken van jullie aanbieding werken wij samen met onze collega’s van We-Boost.

MONDELINGE INTERACTIE
MET OPDRACHTGEVER

In vrijwel alle tenders zijn interactiemomenten tussen opdrachtnemers en de opdrachtgever voorzien. Een startbijeenkomst, inlichtingen, dialogen, presentaties, interviews en assessments. Allemaal momenten waarop de opdrachtgever een beeld van de opdrachtnemer krijgt. Zaak dus om dit goed voor te bereiden.
Wij bereiden teams en sleutelfunctionarissen voor op de interactiemomenten met de opdrachtgever. Dit doen wij zowel inhoudelijk als op gedragsniveau, door:

 • interview- en presentatietraining
 • dialoogvoorbereiding
 • assessmenttraining

CONCRETISERING
EN OPSTART

De winst is binnen! Het team heeft tijdens het tenderproces tijd, energie en kennis geïnvesteerd om tot de winnende aanbieding te komen. Wij helpen om de winnende tender om te zetten naar een succesvol project. Dit doen wij door het organiseren en begeleiden van:

 • project-start-ups (PSU’s)
 • projectstrategiesessies

Hierbij begeleiden wij de opdrachtnemer én opdrachtgever in het optimaal opstarten van het project.

SAMEN­WERKINGEN

Wapenfeiten

0
Tenders support geleverd
0%
Hitrate 2022